zaterdag, december 17, 2005

het Bolovensplateau en het olifantendorp!

Hellow!

Hier hebben jullie gelukzakken alweer een nieuwe update.

In Pakse maakten we een trektocht in het natuurgebied van het Bolovensplateau. Hier bezochten we de grootste waterval van Laos, Tad Fan. Vanaf een hoogte van 200m stort het water hier de diepte in. Een tochtje in de omgeving was mooi meegenomen!

Na Pakse trokken we even terug richting Cambodja, meer bepaald naar Champassak, een klein dorpje aan de oevers van - uiteraard - de Mekong. We verkenden het dorpje op ons favoriete vervoersmiddel, de fiets. De volgende dag stond het olifantendorp Ban Khiet Nong op het programma. Hier werken ze nog met olifanten op het veld.
Alhoewel het tegen onze principes indruist dat er olifanten worden uitgebuit voor de toeristen hebben we kunnen zien dat ze hier goed behandeld worden. Wij hebben dan ook een tochtje gemaakt door de jungle op de rug van zo'n beestje. Het was de moeite!

De nacht brachten we door in een hutje aan de rand van de wasplaats van de beesten op een grote vlakte voor ons. We zagen er onder meer buffels en olifanten. 's Nachts kregen we ook het bezoek van een grazende buffel langs ons hutje.
' s Middags kregen we een maaltijd voorgeschoteld van een familie in het plaatselijke dorpje. Hier maakten we kennis met het authentieke Laotiaanse plattelandsleven.

Ondertussen hebben we alweer een hele reisweg afgelegd en zijn we neergestreken in Savannaketh. We hebben net genoten van een overheerlijke pizza en zjin klaar voor volgende avonturen!

Tot dan,

1 Comments:

Anonymous moeke boechout(ellen) said...

Hallo,dag Ellen,Karen en Ine wij zijn inderdaad gelukzakken dat we toch regelmatig iets van jullie horen maar jullie hebben toch ook geluk dat de reis zo goed verloopt en dat ge zoveel mooie dingen kunt zien en beleven.Vandaag hebben we weer een winterprik met sneeuw en winterse buien 't zal een paar dagen duren.hier gaat alles zijn gewone gangetje.ik prent alles af voor Bomma 'k zie haar woensdag zij komt morgen terug van Benidorm.

23:22  

Een reactie plaatsen

<< Home