dinsdag, december 13, 2005

Banlung-Don Det- Don Khong- Pakse

Na enkele dagen zonder internet dan hier eindelijk in Pakse nog eens een verslagje van onze reis voor onze trouwe fan Yvonne van t Linne en alle anderen. Vorige week verlieten we Kratie met een overvolle taxi en reden naar Stung Treng. Eenmaal hier aangekomen kregen we een nieuwe taxi richting Banlung waar het stof langs alle kiertjes binnen kwam.
In Banlung bewonderden we twee watervallen, maakten een jungeltochtje rond het vulkaanmeer en namen er nadien een frisse duik in.
Na alweer een stoffige en hobbelige rit ( 4 personen van voor in de auto en 4 achterin) kwamen we terug in Stung Treng aan en namen de speedboot met een enorme snelheid naar de grens van Laos. Hierna strandden we op het eiland Don Det, gelegen in de '4000 eilanden' van de Mekong. We kregen een hartelijke ontvangst in het guesthouse van gekke Mama Rasta en de rest van de familie. Die dag genoten we verder van de bananenpannekoeken (met chocolade!), de exotische fruitshakes en de hangmatten. Zalig! De dag nadien: idem ;-)
De volgende dag schoten we in actie op onze kayakken en dobberden heerlijk rond op de Mekong. Ons laatste dagje op dit gezellige eilandje huurden we fietsen en zagen we de grootse watervallen op het naburige eiland Don Kone.
Op zondag en maandag waren we op Don Khong. Een heel pak minder paradijselijk dan we ons hadden voorgesteld. Hier maakten we een fietstocht die wat langer uitviel dan we hadden gehoopt. 's Anderendaags trokken we een heuvel op, tot een slangetje ons voor de voeten liep waarop we maar wijselijk terugdraaiden.
Momenteel zijn we in Pakse. Waar we morgen weeral vertrekken naar het Balovensplateau. Benieuwd wat ons daar allemaal te wachten staat.


Een bamboeslang tijdens ons jungletochtje in Banlung.

Het befaamde Mama Rasta Cafe met daarboven de gecko's die ons vergezelden gedurende de hele reis.
Genieten!!!!!


De watervallen van Li Phi op het eiland Don Kone.Groetjes van Karel, President en Bolleke

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hellow Vanduffelke,

Alles precies dik in orde!Trouwens prachtige foto's op de site, om jaloers op te worden. Ik hoop dat je nog vele mooie en onvergetelijke momenten mag beleven in de rimboe!
Da trekken gaat u precies goed af!
Allé tot de volgende!

Dikke groeten van het thuisfront.
Uw peniske, alias Katleen

23:50  
Anonymous Anoniem said...

hai lieverds,

verdorie seg, t ziet er allemaal weer prachtig uit he! :-)
en ik zit hier kou te lijden! en met heimwee de fotootjes in te plakken (snik-snuif)
enfin, heb ge ook een foto van big mama rasta, want die zou ik precies wel is willen zien :-)en je laat je toch niet afschrikken door een slangetje zeker? toch niet na die grote spinnen van in Kep?? maar tzag er anders wel heel verdacht groen uit :-)
meiden, geniet er nog van he!

oja, plannen voor september: waarschijnlijk naar guatamala he :-) (we gaan dat nu zondag nog eens bespreken, maar wast al uw kleren al maar uit voor het volgende vertrek he ;-)
groetjes! veel liefs en nen dikke kus!
Greet

04:34  

Een reactie plaatsen

<< Home